Santos

Santos
Vår nya bostadsort

13 oktober, 2011

Lite basic turism och nya vänner :)


Igår var Lydia ledig för att man hade en röd dag här i Brasilien, så vi passade på att turista lite grann under dagen.

Vi bestämde oss för att besöka Orchid park här i Santos men det var tyvärr stängt, så det gick vi bet på. Istället åkte vi vidare till AquárioMunicipal de Santos. Det var ganska trevligt, inte för att det var en massa fiskar att titta på, utan det var för att det var så familjärt. Först är det en gigantisk kö för att komma in (men det gick snabbt), men när man väl kommer in så hör man i princip alla barn skrika av glädje (var man så lättroad som liten?) och dunka på akvarierna för att få kontakt med fiskar, hajar, sköldpaddor och pingviner. När man kommer ut så har Greenpeace tillsammans med akvariet fotografering med barnen (folk som är utklädda till fåglar och pingviner) och massa ansiktsmålning. Vi skippade den biten, fast det såg trevligt ut. Så har man barn i Santos så är det den här aktiviteten som gäller.

Åkte hem för lite siesta så att man orkar med resten av dagen och kvällen.

På kvällen träffade vi lite nya vänner, och det var jätte trevligt, alla är så varma och det känns verkligen som att man känt alla i flera år.
Ska hitta på något till helgen med dem. Ska bli spännande och att se vad de har för guldkorn här. Vi har nog redan klivit in i några stycken turistfällor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar